söndag 15 november 2009

Vink vink!


Efter typ fem strykningar anser jag soffan vara färdig. Och innan jag fyller den med grejer var ju det här sista chansen för en fotovink till tidigare vampyrsängsdiskussion. Så det fick bli en halvhjärtad sådan.

5 kommentarer:

Emeli sa...

Värsta vampyren.
(för övrigt håller jag på att lära mig photoshop. Galet svårt tycker jag som har noll på tålamodsskalan. Har du gjort det där i photoshop? Hur då? Eller är det en riktig vampyr?)

Klas Hjelm sa...

Ja, det är gjort i Photoshop. Gamla skolan är helt enkelt att ta två bilder från exakt samma position, lägga dem som två lager i samma bild och sedan sudda ut halva det ena lagret.

Men i CS3 kom det en ny funktion som man använder ytterst sällan, men som lämpar sig för sånthär. Den ligger under Arkiv-Automatisera-Photomerge, och den är inte helt enkel att förstå sig på. Låt det stå på automatiskt till vänster och välj "Lägg till öppna filer" till höger, så ska den lägga ihop dem över varandra även om de inte är tagna precis från samma vinkel. Sen kan man sudda som innan. Eller måla i en lagermask, men det är ett annat kapitel...

Klas Hjelm sa...

Kan även passa på att tipsa om moderskeppet.se som har en massa användbara guider och grejer, och de har även en webbdistanskurs genom Högskolan i Jönköping som är väldigt bra. Men det är väl för sent att söka nu till våren antar jag.

Elin sa...

Shit värsta coola bilden!! ;)

Har nyligen sett "Låt den rätte...", så har lite vampyrfeeling kvar!

sacredfig sa...

Yes! Plus, nice beard!